Gyakran ismételt kérdések

 

1. Hogyan és mire lehet használni az Élet iskolája oldalt ?
2. Miért lehet előnyös a virtuális iskola diákjává válni ?
3. Csak az interneten keresztül történik a tanítás ?
4. Hogyan lehet az iskola diákjává válni ?
5. Mire jogosít a tagság ?
6. Mivel tudok az iskola működéséhez hozzájárulni?
7. Technikai probléma, vagy kérdés esetén hová fordulhatok segítségért ?

 

 

1. Hogyan és mire lehet használni az Élet iskolája oldalt?

 

A www.eletiskolaja.eu oldalra látogató érdeklődők olyan szövegrészek, videoklipek, videó részletek közül válogathatnak, amik egyrészt egy általános betekintést nyújtanak virtuális iskolánk tananyagába, másrészt kedvcsinálóként szolgálnak – segíthetnek felkelteni az ide látogatók érdeklődését és vágyát az Élet egyes titkainak a megismerésére.

Tudjuk, hogy azért vagyunk itt a földön, hogy életünk végéig tanulhassunk.

Az oldalunkon található anyagok megtekintéséhez Önnek csupán egy szélessávú internetkapcsolattal rendelkező számítógépre van szüksége.

<—Vissza

2. Miért lehet előnyös a virtuális iskola diákjává válni?

 

* Olyan ismeretekkel, információkkal gyarapíthatja a tudását, amiket nem kapott meg a hagyományos oktatáson keresztül.

 

* Az új ismeretek segíthetnek egy sokkal egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, harmonikusabb, boldogabb élet megteremtésében.

 

* Nem kell kimozdulnia, utaznia, alkalmazkodnia időpontokhoz, helyhez, mert a tananyagot az otthona kényelmében, akár pizsamában vagy köntösben, a saját időbeosztásában, saját tempójában, zavartalanul tudja abszolválni, így jelentős időt, pénzt és kényelmetlenséget takaríthat meg magának.

 

 

<—Vissza

 

3. Csak az interneten keresztül történik a tanítás?

 

Tudom, az emberek nagy része jobban szereti a személyes kapcsolattartást, én magam is. Nem is csak kizárólag az interneten keresztül tervezzük a kommunikációt. Azt azért mindenki beláthatja, hogy ma még milyen nehézségekbe ütközne egy új, fizikai szinten működő, új rendszerű iskolahálózat létrehozása, ami bárki számára elérhető távolságban biztosítani tudná a klasszikus iskolák mintájára az általunk nyújtott tananyag tanítását. Ez csak a jelenlegi oktatási rendszer megreformálásával lesz elérhető, miután az állami hivatalos szervek belátják, hogy mi mindent kellene megváltoztatni, mi mindennel kellene kiegészíteni a jelenlegi hivatalos tantervet.

Addig viszont az internetet látom a jelenlegi helyzetben az egyetlen olyan lehetőségnek, amelyen keresztül bárki, bárhol és bármikor hozzá tud jutni az új tudáshoz, és lerakhatja az elméleti alapjait a gyakorlati, személyes tanulásnak.

<—Vissza

 

4. Hogyan lehet az iskola diákjává válni?

Miután eldöntötte, hogy szeretne felvételt nyerni az iskola diákjai közé, ki kell tölteni a jelentkezési lapot, ami a következő lépésekből áll:

 

a)  A főmenü BEIRATKOZÁS gombjára kattintva megjelenik egy egyszerű űrlap. Itt megadja a nevét és az e-mail címét, majd a TOVÁBB gombra kattint

 

b)      Ez után jelentkezzen be a megadott e-mail fiókjába, ahová azonnal megérkezett az iskola üdvözlő válaszlevele. (Megj.:Amennyiben a válaszemail nem jelenik meg az Ön email fiókjában, akkor kérjük ellenőrizze a SPAM-fiókját is!) A válaszemailben található linkre kattintva automatikusan visszakerül az iskola beiratkozó űrlapjára. Az űrlap sikeres kitöltése után nyomja meg a TOVÁBB gombot.

 

c)   Jelentkezzen be újra az e-mail fiókjába, és ellenőrizze az új üzeneteit. Két új emailt fog találni tőlünk. (Megj.:Amennyiben a két email nem jelenik meg az Ön email fiókjában, akkor kérjük ellenőrizze a SPAM-fiókját is!)
Az egyik tartalmazni fogja az Ön bejelentkezési adatait (felhasználónév, jelszó), valamint banki adatainkat, ahova az iskola fenntartásához, működéséhez szükséges esetleges önkéntes anyagi felajánlását, a lehetőségeihez képest, tetszőleges összegben befizetheti.

A másik email tartalmazza a tagsági számát. Ezt a számot adja meg azonosítóként az önkéntes felajánlása befizetésénél, a megjegyzés mezőben pedig kérjük, adja meg a nevét.

 <—Vissza

 

 

5. Mire jogosít a tagság?

 

A sikeres regisztrációval az iskola diákjává válik. Jogosultságot kap a www.eletiskolaja.eu oldal belső, kizárólag az iskola diákjai számára elérhető tartalmához, ami több részből áll.  Ezek, a diákok részére szabadon hozzáférhető tartalom, ami gondosan összeválogatott különböző képekből, szövegekből, zenékből, videókból, filmekből áll. Ez a tartalom segíthet a tanulóknak az oktatóanyagra ráhangolódni, könnyebben megérteni, segíthet a relaxációban, meríthetnek belőlük az élet nehezebb pillanataiban, stb, stb…

 

a)     Az iskola minden, újonnan beiratkozott tanulója a beiratkozásnál megadott email címére minden hét péntekjén megkapja a soron következő oktatóanyag videójának a linkjét, amit így a számára legmegfelelőbb időben tud megtekinteni.

 

b)      Az oktatóanyagok nem lesznek elérhetők semmilyen nyilvános web-felületen, kizárólag a megkapott linkről lehet őket megtekinteni, kivétel egypár kiválasztott video, ami az Élet iskolája BEMUTATÓK részlegében lesznek elérhetők az érdeklődők számára, hogy legyen lehetőségük tájékozódni, mielőtt az iskola tanulói közé beiratkoznak.

 

c)          Az oktatóvideók linkjei csak és kizárólag az iskola diákjainak szólnak. Ezeket senki ne küldje el egyetlen ismerősének sem. Ha szeretné, hogy mások is megkapják az Élet Iskolája oktatóanyagjait, küldje el nekik az iskola linkjét pár ajánló mondat kíséretében és ajánlja fel nekik is az iskolába való beiratkozás lehetőségét. A videó megtekintések száma egyelőre nincs korlátozva, így a diákok közül bárki visszatérhet bármelyik videó ismételt megtekintéséhez.

 <—Vissza

6. Mivel tudok az iskola működéséhez hozzájárulni?

Mint már említettem, jómagam, és az a lelkes kis csapat, akik az iskola technikai hátterének kidolgozásán és a tananyag előkészítésén fáradoznak, nem kis áldozatokat hozva számítunk minden segítőkész, jó lélek támogatására, akár fizikai, akár szellemszinten. Hisz ez az idea, ez a vízió, az emberekért, az embereknek lett megteremtve. NEKTEK, NEKÜNK…. Sok ember tette fel már nekem a kérdést, főleg akik ismerik az élettörténetem pár részletét, hogy annak ellenére, amit sok ember tett ellenem, mi motivál még mindig abban, hogy minden anyagi javamat feláldozva mégis az embereken, az emberiségen szeretnék segíteni?  A legtöbb ember keresi önmagát, keresi a helyét itt a földön… nehezen tudják még mindig megérteni, hogy én már nem azokon az embereken keresztül látom az emberiséget, akik bántottak, bántanak, becsaptak, megloptak, vagy csalódást okoztak….  ha mások segítésén munkálkodsz, nem jut idő magadat keresni, mert leköt a szolgálat, … és észre sem veszed, mikor jössz rá, hogy végül is már önmagad vagy , mert azt teszed, amiben kiteljesülsz, örömödet leled, éltet téged, és mindig is ezt az érzést kerested…… Most rajtad a sor… Tanulj, és tanítsd, amit már tudsz… Így találod meg önmagad …. Nem ez az egyetlen út… De ez is egy út… Első pillantásra úgy nézhet ki a Virtuális iskolánk, mint egy személytelen, technikára alapuló, gépiesített információátadás. Az internet is csak egy út, egy nagyon széles út, amin nagyon sok ember képes akár egy időben is, egy közös cél felé haladni. De itt az ideje, hogy ne csak mindenki azt várja, hogy kitől mit kaphat… ne azt keresse, ki tudja meggyógyítani, ki tudja megoldani az életét. Mindenki nézzen egy kicsit magába, és vegye észre, hogy mit tud ADNI …. Miben tud segíteni ….. másokon…… másokon keresztül pedig önmagán…..

Akinek szimpatikus ez az általam választott út, amit taposok, és egyre szélesebb lesz, elég széles ahhoz, hogy akár több tízezren, százezren haladjunk rajta, és szeretne velünk tartani, na azok számára adok egy pár tippet, mivel tudnának az iskola jó működéséhez hozzájárulni.

 

a)  Mivel az iskola fenntartása igen jelentős anyagi terhekkel is jár, számítunk a tehetősebb tanulók önkéntes felajánlásaira, természetesen az anyagi lehetőségeikhez mérten. Továbbra is keresünk tőkeerősebb szponzorokat is. Természetesen az iskola weboldalán, a szponzorok között feltüntetjük minden olyan önkéntes felajánló nevét, a felajánlott támogatást, esetleg cége logóját, aki ezt kéri. Ily módon reklámfelületet biztosítunk a támogatóink részére.

Az önkéntes felajánlásaikat befizethetik vagy átutalhatják az itt megadott számlaszámokra:

 

HU, SK(€): TATRA BANKA2923873554/1100

 

Felajánlásaikat az iskola diákjai nevében előre is köszönöm.

 

b)      Amiben mindenki, bárki képes akár nagyon komoly segítséget nyújtani, az az iskola propagálása, reklámozása, a hírének a terjesztése, hisz diákok hiányában az iskolákat be szokták csukni…

 

c)      Az iskola minden diákja kap 2 darab öntapadós matricát az iskola logójával. Kiragaszthatja például az autójának a hátuljára, lehetőleg egy jól látható helyre, ezzel is személyes példát mutatva, hogy ő már az iskola diákja. Továbbá lesznek az iskolának szórólapjai, plakátjai is bárki igényelheti, és terítheti a saját környezetében.

 

d)      Olyan személyek segítségére is számítunk, akik rendelkeznek különleges, érdekes szöveg, kép, hang, video anyagokkal, amikkel színesíteni tudjuk a weboldal tartalmát, illetve fel tudunk használni a tananyaghoz. Minden ilyen jellegű felajánlást, ötletet, hozzájárulást a hozzajarulasok@gmail.com   email címre kérünk eljuttatni.

 

e)     Nagyon sok anyagunk van, ami fordításra vár, tehát olyanok jelentkezését is elfogadjuk, akik be tudnának segíteni egy-egy alkalommal szövegek, vagy szövegrészek fordításában.

Magyar – Szlovák, Szlovák – Magyar, Angol – Szlovák, Angol – Magyar.

 

<—Vissza

 

7. Technikai probléma, vagy kérdés esetén hová fordulhatok segítségért?

 

Amennyiben bármilyen technikai problémája adódna, vagy bármilyen észrevétele, kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.    Mail:  kapcsolat@eletiskolaja.eu

 

<—Vissza

 

 

Amennyiben Itt és Most szeretne az iskola tanulója lenni, kattintson ide:     

 

                                                                                                                   BEIRATKOZÁS


 

 

Comments are closed.